Veelgestelde vragen

Algemeen

Wie is Steve Natcher?

S. Natcher is de meest gevreesde krokodil die bekend staat om zijn jaag instincten. Hij weet namelijk veel prooien te vangen. Lees hier de achtergrond van Steve.

Hoe verhuis ik een domeinnaam?

Na het betalen van een factuur ontvang je jouw verhuistoken in jouw account. Bij verschillende registrars kan je deze domeinnamen registreren, vaak moet je kiezen voor ‘verhuizen’ en vervolgens de verhuistoken doorgeven.

Kunnen jullie het catchen van een domeinnaam garanderen?

Nee, wij werken middels een ‘no cure, no pay’ model. Dus als het Steve niet lukt om jouw domeinnaam te vangen, hoef je ook niks te betalen. Handig toch? Steve doet natuurlijk wel erg hard zijn best om de prooi te vangen.

Wanneer zijn de veilingen en de domeinen inzichtelijk?

Elke week starten wij de veiling op maandag om 09:00 en eindigen wij de veiling op de dinsdag om 14:30. Met een mogelijke verlenging tot 15:00.

Hoe verzamelen jullie de domeinnamen?

Steve is dagelijks op zoek naar domeinnamen die komen te vervallen. In onze wekelijkse veiling is het mogelijk om al deze domeinen in te zien. Bekijk hier of er op dit moment een veiling actief is. Je kunt ook een alert instellen zodat je geen veilingen hoeft te missen.

Wat zijn quarantaine/verlopen domeinnamen?

Dit zijn domeinnamen die 40 dagen in quarantaine zitten voordat deze weer beschikbaar komen voor de consument. Het kan zijn dat een persoon/bedrijf niet meer bestaat, failliet is gegaan of vergeten is te betalen voor de domeinnaam. Binnen deze 40 dagen quarantaine heeft de eigenaar nog recht om deze naam tegen een boete terug te kopen. Na deze 40 dagen wacht Steve zijn kans af om de domeinnaam voor jou te grijpen.

Wat is het doel van Snatcher?

Het doel van Steve Natcher is om zoveel mogelijk verlopen domeinnamen voor jou te vangen. Als een ware krokodil wacht hij zijn kans af in het moeras om op het juiste moment toe te slaan.

Account

Waarom moet ik een account hebben om de lijst te bekijken?

Steve doet veel moeite om de domeinlijst en de data voor jou te verzamelen. Daarom is het noodzakelijk om een account te hebben. Het delen of kopiëren van deze lijsten is daarom ook niet toegestaan.

Waarom moet ik mijn (bedrijfs)gegevens opgeven?

Het platform is in de regel een zakelijk platform. Daarom is Steve verplicht om facturen te kunnen versturen. Wil je als particulier meebieden in een veiling, dat is mogelijk, echter worden al onze prijzen exclusief BTW getoond.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten?

Vervelend je wachtwoord vergeten.. Gelukkig is dit geen probleem voor Steve! Bij het login scherm kan je opnieuw je wachtwoord aanvragen. Dan stuurt Steve deze naar jouw opgegeven e-mail.

Tijdens de Veiling

Waarom begint de veiling bij een minimaal bedrag?

Om Steve zijn buik vol te houden, zodat hij constant kan blijven jagen, het is simpelweg een duur proces. Steve wil ook zijn gezin kunnen onderhouden.

Welke namen zijn goed?

Door te filteren op verschillende datapunten kan je bepalen of een domeinnaam voor jou interessant is. Het is en blijft een eigen interpretatie. Steve helpt wel een handje om favoriete domeinnamen voor jou te selecteren. Je kunt hier onze blog lezen wat de voordelen zijn van een verlopen domeinnaam.

Tot hoe laat lopen de veilingen door?

De veilingen kunnen op dinsdag maximaal een half uur na sluiting doorlopen. Dit heeft er mee te maken dat een veiling verlengt kan worden als er in de laatste 5 minuten wordt over geboden. Dan komen er 5 minuten bij tot maximaal 15:00.

Wat moet ik doen als ik een verkeerd bod heb geplaatst?

Alle biedingen tijdens een veiling zijn bindend. Het is dus niet mogelijk om je bieding in te trekken. Jouw bieding heeft invloed op de gehele veiling, om de veiling dus eerlijk te laten verlopen zullen wij hier geen uitzonderingen in maken. Denk dus goed na voordat je een (auto)bod plaatst. Onze algemene voorwaarden zijn hier te lezen.

Hoe werkt een autobod?

Een autobod biedt automatisch totdat jouw maximale bedrag is bereikt. Zo kan je de concurrentie eerder doen afhaken en de veiling winnen. Bekijk hier een scenario waar de autobod voor jouw aan het werk gaat. Je autobod betekent niet per se de nieuwe tussenstand van de veiling.

Wanneer kan ik beginnen met bieden?

Vanaf maandag 09:00 start de veiling.

Hoe werkt de veiling?

Bekijk hier de verschillende scenario’s.

Na de Veiling

Ben ik verplicht om mijn winnende domeinnaam te kopen?

Ja, als je hebt meegedaan aan een veiling en je hebt deze gewonnen ben je verplicht tot het kopen van deze domeinnaam. Dit natuurlijk als Steve de domeinnaam voor jou weet te vangen. Want No cure no pay!

Er is een domeinnaam gevangen alleen ik heb nog geen verhuistoken?

Het kan zijn dat je een factuur handmatig moet aanvragen. Ga naar jouw overzicht(link) en maak een factuur aan. Er wordt automatisch een factuur aangemaakt als alle gewonnen biedingen een status hebben gekregen (wel gewonnen / niet gewonnen). Na de betaling krijg je direct een verhuistoken van ons.

Hoe betaal ik voor mijn domeinnaam?

Per factuur, deze kun je aanvragen in het overzicht van de veilingen. Betalen kan via verschillende manieren. Betaling kan via Mollie.

Waarom kan ik mijn domeinnaam niet verhuizen?

Als de domeinnaam door Steve gecatcht is dan moet er eerst betaald worden voor een domeinnaam. Je kunt handmatig een factuur aanvragen voor de gevangen domeinnamen. Er wordt automatisch een factuur aangemaakt als alle gewonnen biedingen een status hebben gekregen (wel gewonnen / niet gewonnen). Na de betaling krijg je een verhuistoken van ons.

Hoe lang duurt het voordat Steve mijn naam weet te vangen?

Meestal binnen een week na een veiling zijn alle domeinen vrij gekomen voor registratie. Je krijgt vanzelf een melding als het Steve gelukt is of niet om de domeinnaam te vangen. Het kan soms zijn dat het iets langer dan een week duurt.

Betaling

Waar kan ik alle facturen vinden?

Ga naar ‘mijn account’ en dan ‘facturen’, daar heb je een overzicht van alle facturen. Klik hier voor de link.

Binnen hoeveel dagen moet ik betalen?

Binnen 7 dagen moet het bedrag binnen zijn bij Steve. Dit nadat de factuur is aangemaakt. Na de betaling ontvang je direct de verhuistokens van Steve.

Wanneer moet ik betalen?

Als Steve de gewonnen veiling weet te vangen, dan moet je het winnende bedrag betalen. Dit middels een factuur, je kunt ook een factuur aanvragen voordat Steve klaar is met de overige domeinnamen te vangen. Na de betaling ontvang je direct de verhuistokens van Steve.

Welke betaalmethoden accepteren jullie?

Op dit moment accepteren wij de volgende betaalmethoden, iDeal & Overboeking

Mail

Kan ik volledig blind vertrouwen op de mails?

Het kan zijn dat sommige mailproviders onze Steve in een spambox gooit of vertraagd werkt. Hierdoor kan het zijn dat je een bericht van Steve mist. Wil je een domeinnaam echt graag, zorg er dan voor dat je de laatste tellen mee veilt.

Kan ik de notificaties uitzetten?

Sommige notificaties kan je uitzetten, dit kan je bij instellingen doen (hier). Wanneer er een bieding of een overwinning heeft plaatsgevonden krijg je een mail. Dit kan Steve helaas niet voor jou uitzetten.

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact met ons op via info@snatcher.nl of gebruik het contactformulier.