Kun je linkbuilden met een verlopen domeinnaam?

Ben je in het bezit van een website en wil je deze een boost van traffic geven? Dan is linkbuilding een belangrijke en handige methode. Je kunt ook gaan linkbuilden met een verlopen domeinnaam. We leggen het graag voor je uit hoe dat precies werkt.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding houdt in dat er backlinks van externe websites naar jouw website leiden. Aan de hand van backlinks kan Google checken hoe relevant deze zijn. Hoe relevanter, hoe beter en hoe hoger de waarde van jouw website wordt. Hierdoor kom je hoger in de zoekresultaten van Google terecht. Vroeger was het nog een ‘goede’ manier om talloze linkjes – van wat voor websites dan ook – naar jouw website te sturen zodat jouw website een enorme boost kreeg. Vandaag de dag wordt er naast kwantiteit ook gekeken naar de kwaliteit van deze links. Bovendien moet er een zo natuurlijk mogelijk linkprofiel ontstaan. 

Verlopen domeinnaam

Je hoeft niet alleen te linkbuilden met een website die jij op dit moment in het bezit hebt. Je kunt namelijk ook gaan linkbuilden met een verlopen domeinnaam, wat kan leiden tot een groot succes voor jouw huidige website. Zo’n verlopen domeinnaam heeft namelijk al een tijdje bestaan. Bovendien heeft de website al content en backlinks, waardoor het autoriteit heeft weten op te bouwen. Vervolgens kun je met de verlopen domeinnaam gaan linkbuilden naar jouw huidige website, waardoor jouw website een relevante backlink heeft gekregen. Met het onderstaande stappenplan helpen we je verder op weg.

Stappenplan

Stap 1: Vind een geschikte verlopen domeinnaam

Steve Natcher helpt jou bij het vinden van een verlopen domeinnaam. Deze moet natuurlijk aansluiten bij jouw huidige website. Vervolgens kun je meebieden in onze veilinglijst. Heb je een verlopen domeinnaam op het oog? Snatch ‘m gauw!

Stap 2: Check de domeinnaam

Het is belangrijk om de verlopen domeinnaam te doorlopen op een aantal punten. Zo is het belangrijk om te letten op de DA: hoe hoger de DA is, hoe relevanter de website is voor Google. Ook kun je kijken naar de trust flow en de citation flow: de citation flow geeft aan hoeveel links er verwijzen naar de verlopen domeinnaam en de trust flow zegt hoe betrouwbaar de verlopen domeinnaam is. Deze twee begrippen vormen samen de trust ratio. Vervolgens kun je het aantal backlinks naar de verlopen domeinnaam achterhalen: veel links leiden vaak tot een hogere waarde. Als laatst is het aan te raden om in de geschiedenis van de verlopen domeinnaam te duiken, bij ‘The Archive’.

Stap 3: Aan de slag

Als je de verlopen domeinnaam hebt weten te bemachtigen, kun je aan de slag met linkbuilden voor jouw huidige website. Je kunt bijvoorbeeld een eigen netwerk opbouwen van verschillende verlopen domeinnamen en bestaande websites. Schrijf bijvoorbeeld content die je op de websites kunt plaatsen zoals blogs of een forum. Hierin kun je actief naar jouw huidige website linken. Deze content moet natuurlijk wel relevant zijn voor de website waar je naar wil linken. Ook is het hierbij belangrijk dat iedere website op een verschillend IP-adres staat gehost. Dat betekent dat de websites niet met elkaar als ‘verbonden’ worden gezien.
Om antwoord te geven op de vraag of je kunt linkbuilden met een verlopen domeinnaam antwoorden wij volmondig ‘ja’. Het is zelfs een goede manier om jouw huidige website een boost van traffic te geven. En dat allemaal met hulp van Steve Natcher! 🐊

Laatste nieuws van Steve Natcher